Hardlopen en afvallen

Je hoort het vaak: Ik wil afvallen dus ik ga hardlopen. En daar zit zeker een logica in. Wanneer je hardloopt en daarbij je hartslag laag weg te houden. Kom je in een aërobe verbranding. Hierbij gebruikt het lichaam glycogeen, triglyceriden (vet) voorraden, vrije vetzuren en glucose voor de verbranding. ( je kan merken dat ik met mijn fitnesstrainer opleiding ben begonnen hé;) )

Twee en half jaar terug ben ik ook begonnen met hardlopen. En ik liep tegen de standaard beginnersfouten aan. Ook al had ik mij nog zo goed voorbereid. Ik was naar een sportwinkel gegaan voor advies in hardloopschoenen. Ik kocht de goede hardloopkleding. Gebruikte een hardloopprogramma om rustig op te bouwen en daar ging ik. Netjes langzaam opbouwen. Maar door mijn jaren sportervaring had ik al een goede conditie. Dus al snel ging het hardloopprogramma de deur uit en ging ik zelf “langzaam” opbouwen.

Op de hardloopschoenen had ik toch bespaard door ze in een overall sportwinkel te kopen. Waardoor ik uiteindelijk met een hardloopknie thuis zat.. De volgende schoenen heb ik bij runners world gekocht (no sponsoring) en dat werkt nu al twee jaar echt heel goed. Ze  kijken naar de manier waarop je loopt, hoe je afrolt en hebben ook echt verstand van de verschillende soorten schoenen. Dus nu twee jaar verder kan ik zeggen maak gebruik van een hardloopbeginnerscursus. Kies hierbij ook echt voor een cursus van een atletiekvereniging. Hier lopen mensen rond die hier cursussen voor hebben gevolgd en regelmatig bijscholing hebben. Er zijn veel fanatieke renners die ook zo’n groepje starten maar deze kennis vaak missen.

En ik doe deze pleidooi natuurlijk niet voor niks. Ik ben namelijk sinds deze week een samenwerking aan gegaan met A.V. Spirit in Lelystad. Zij organiseren regelmatig beginnerscursussen voor hardlopers. En met trots kan ik zeggen dat ik voor deze groep mensen een hele leuke aanbieding heb! Namelijk een vrijblijvend gratis intake gesprek bij mij. Tijdens dit gesprek leren wij elkaar kennen en kijken we naar jouw huidige voedings,- leef,- en beweegpatroon en waar de eventuele knelpunten zitten. Het resultaat wat je met mij wilt behalen kan zijn: afvallen, aankomen, meer energie krijgen, balans vinden in je voeding of advies in de juiste verhoudingen in je voeding aangepast op je sport.

Wil jij beginnen met hardlopen houdt dan de website van A.V. Spirit in de gaten wanneer de volgende beginnerscursus begint. Wees alert want uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat het niet lang meer gaat duren;)

Home

 

 

Leave a Comment

Bel mij